Oua umplute cu carne - Aperitivul perfect pentru masa de Revelion

Nicio masa de Revelion nu este completa fara traditionalele oua umplute. Aceasta reteta este delicioasa si iti garantam ca nu ai mai mancar asa ceva.

Ingrediente: 

Oua 7, 
cartofi 300 g, 
unt 60 g, 
piper, 
sare, cimbru, 
nucsoara, 
carne de porc 250 g, 
ceapa 1/2, 
morcovi 1, 
faina 1,5 
lingurite,
supa 200 ml, 
vin 350 ml.

Mod de preparare: 

Ouale se fierb 10 minute, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Carnea se frige, in grasime, impreuna cu ceapa, morcovul, sarea si piperul. Cand este gata, se scoate carnea si se face un sos cu faina, cimbru, supa si vin, apoi se strecoara. Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca cu galbenusurile fierte si cu putin sos si se umplu ouale. Cartofii se fierb, se paseaza si se amesteca cu 1 lingura de faina, 1 galbenus crud, sare, nucsoara si putin zahar. Se pune un strat pe o tava unsa, se unge cu ou si se da la cuptor incins. Apoi se pune pe un platou, iar deasupra se pun ouale umplute si se orneaza cu sosul de friptura ramas.

loading...
Share Google+ Pinterest