Reteta antica de ghimbir fermentat care previne cancerul, trateaza artrita si scade colesterolul

Alimentele fermentate sunt populare in intreaga lume si tot mai multe persoane se bucura de efectele lor benefice. Varza murata, kimchi si kombucha sunt cele mai cunoscute alimente.

Alimentele fermentate au trecut printr-un proces de lacto-fermentatie in care bacteriile naturale se hranesc cu zaharul si amidonul din alimente si produc acid lactic. Acest proces pastreaza alimentele si duce la formarea de probiotice, enzime benefice si vitamine de tipul B.

Consumul de alimente fermentate aduce bacterii benefice in sistemul digestiv si mentine echilibrul intestinal. Probioticele stimuleaza productia de anticorpi si intaresc sistemul imunitar, prevenind mai mult boli.

Ghimbirul fermentat te scapa de inflamatii si lupta cu cancerul. Trateaza ametelile, reduce glicemia, scade riscul de boli de inima si scade colesterolul "rau".

Ingrediente

O radacina de ghimbir, curata de coaja si tocata
1 lingura sare de mare
1 lingura turmeric
suc de lamaie

Instructiuni

Pune ghimbirul in apa si lasa la inmuiat 15 minute. Curata-l de coaja cu o lingura. Daca ai un borcan mic, radacina de ghimbir trebuie sa aiba marimea palmei tale. Adauga deasupra sucul de lamaie si asigura-te ca acopera complet ghimbirul. La final pune turmericul si sarea de mare si asteapta sa se dizolve. Inchide bine borcanul. 

Lasa sa fermenteze la temperatura camerei timp de doua saptamani. Pentru a beneficia de beneficiile sale, consuma negatit, alaturi de alte alimente.

loading...
Share Google+ Pinterest