Secretul pentru cel mai gustos si mai crocant snitel - Nimeni nu stie reteta asta

Cu siguranta ai citit o multime de retete de snitel pana acum. Insa niciuna nu este la fel de gustoasa si de crocanta ca aceasta. Adauga garnitura de cartofi la cuptor si serveste cu lamaie. Este reteta perfecta.

Ingrediente

600g cartofi noi/mici
2 linguri de ulei
2 oua
100g faina
300g de pesmet copt
2 lingurite de piper cayenne
4 fripturi de porc sau vitel (300g fiecare)
50g unt
50g untura
1 lamaie
Jumatate de legatura de patrunjel

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Imbraca bine cartofii in ulei, sare si pipet. Pune intr-o tava si coace timp de 40 de minute. Intoarce-i de cateva ori, pana cand devin aurii peste tot.

Separa ouale in doua vase mari si bata albusurile pana cand sunt spumoase. Foloseste o furculita pentru a amesteca galbenusurile. Pune faina intr-un alt vas si pesmetul in alt vas, alaturi de pudra cayenne. Asezoneaza si cu sare si piper. Pune o folie alimentara pe un tocator si aseaza carnea. Acopera cu alta folie si bate carnea pana ajunge la o grozime de jumatate de centimetru.

Tavaleste fiecare bucata de carne in faina, apoi in galbenus, apoi in albus si la final in pesmet. 

Adauga untul si untura intr-o tigaie mare si incalzeste pana cand se formeaza o spuma. Adauga fripturile si prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte. 

Scurge uleiul in exces si adauga snitelele pe farfurii. Toaca pratrunjelul, adauga cartofii si serveste suc de lamaie.

loading...
Share Google+ Pinterest