Cum afli daca ai diabet in mai putin de un minut. Fa-ti testul celor cinci degete

Prediabetul este o conditie in care nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat ar trebui, insa nu atat de mare incat sa poata fi clasificat drept diabet de tipul 2.

Daca nu este tratat, prediabetul poate deveni diabetul de tipul 2 in mai putin de 10. Simptomele sale sunt setea excesiva, urinarea frecventa, oboseala cronica, slabirea rapida, apetitul crescut, problemele cu vederea si ranile care se vindeca foarte greu.

Exista insa o procedura simpla care iti poate spune daca ai prediabet. Dureaza mai putin de un minut si se bazeaza pe cateva intrebari simple.

1. Ridica un deget in caz ca esti barbat si nu ridica niciun deget daca esti femeie.

2. Ridica un alt deget daca ai mai multe de 40 de ani, doua degete daca ai peste 50 de ani si trei degete daca ai peste 60 de ani. Nu ridica niciun deget daca ai sub 40 de ani.

3. Ridica un alt deget daca stii ca nu esti activa fizic si nu ridica niciun deget in caz ca stii ca faci indeajuns de multa miscare.

4. Ridica un deget in caz ca ai hipertensiune si niciun deget daca tensiunea ta este normala si stabila.

5. Ridica un deget in caz ca cineva din familie are diabet si nu ridica degete daca nu ai un asemenea istoric.

6. Ridica trei degete in caz ca esti obeza, doua degete in caz ca esti supraponderala, un deget daca ai cu putin mai mult de greutatea normala si niciun deget daca ai greutatea normala.

Daca ai cel putin cinci degete ridicate, sunt destul de multe sanse sa ai prediabet. 

loading...
Share Google+ Pinterest