Sigur nu stiai asta. Uite cum iti afecteaza raceala creierul

Atunci cand esti bolnava, starea de spirit, modul de gandire si timpul de reactie au de suferit. Un creier bolnav este un creier incet.

La fel cum corpul tau se simte slabit, si creierul isi pierde o parte din abilitatea de a gandi, simti, invata si reactiona.

Oamenii de stiinta explica exact modul in care raceala iti afecteaza creierul.

Cand te imbolnavesti 

Cand corpul tau detecteaza un virus, sistemul tau imunitar intra in actiune si elibereaza anumite tipuri de proteine. Acestea alerteaza sistemul nervos central ca esti bolnava si ca ai nevoie de un contraatac.

Din nefericire, atunci cand incep sa se activeze sistemele de aparare ale sistemului imunitar, proteinele iti dau peste cap si procesele chimice din creier. Unul dintre primele lucruri care se schimba este starea de spirit. Devii mai nervoasa.

Cand incepi sa te lupti cu raceala

Substantele chimice care apar in timpul racelii iti dau peste cap performanta mentala, in special gradul de alerta si de reactie. Acest lucru ar putea explica faptul ca persoanele bolnave au probleme cand conduc o masina. Abilitatea ta de a sintetiza informatia verbala scade, incepi sa-ti pierzi coordonarea, puterea, viteza si echilibrul. In plus, abilitatea creierului tau de a stoca noi informatii si amintiri scade considerabil. 

Cand te vindeci

Problemele mentale incep sa dispara atunci cand incep sa dispara si simptomele de raceala. Cu toate acestea, timpul tau de reactie ramane scazut timp de o saptamana dupa ce scapi de boala. 

loading...
Share Google+ Pinterest