Simptome care iti pot salva viata. Ce inseamna daca observi schimbari ale unghiilor

Schimbarile de culoare ale unghiilor sau petele albe aparute brusc pe ele pot fi semne ale unor boli grave, asa ca este bine sa mergi la doctor daca le observi.Unghii galbene

Sunt întâlnite cel mai des la picioare şi pot fi semnul unei boli fungice care, de regulă, se extinde pe toată suprafaţa unghiei. Cremele şi soluţiile clasice nu sunt eficiente, întrucât boala este sub unghie, iar peretele creat de unghie nu permite absorbţia medicamentului. Dacă vrei să scapi de această boală, este bine să faci un control medical şi să optezi pentru un tratament pe bază de pastile anti-fungice.

Linii albe pe unghii

Liniile albe, orizontale, pe unghii pot infica lipsa de proteine şi nutrienţi, sau bolile ale rinichilor şi ficatului. Dacă observi astfel de schimbări, consumă mai multe proteine, iar dacă unghiile nu revin la culoarea normală după o lună de zile, este recomandat să mergi la medic pentru un consult.

Unghii vinete

Sunt primul semn că organismul duce lipsă de oxygen. Ar putea fi vorba despre o boală la nivelul tractului respirator sau la cel al sistemului cardiovascular. Vânătăile sub unghie ar putea fi un semnal de alarmă pentru circulatia slabita sau expunerea la temperaturi scazute .

loading...
Share Google+ Pinterest