Ti-au aparut semnele astea pe unghii? Ai putea fi bolnava

Este recomandat ca, din cand in cand, sa iti lasi unghiile sa respire si sa nu le aplica oja. Unghiile tale iti pot da semne importante despre starea ta sanatate. Iata la ce sa fii atenta.
 

Unghiile palide - Daca sunt cam albe, ai putea sa ai anemie. De asemenea, ar putea sa indice un inceput de diabet sau de boli ale ficatului, ambele afectand circulatia sanguina. 

Dungile intunecate - Ar putea fi un semn de melanom, chiar daca unghiile sunt ultimul loc in care ai cauta indicii. Soarele poate penetra oja, asa ca ai grija sa iti aplici crema de protectie solara chiar si acolo. 

Unghii cu crapaturi sau gauri - Sunt asociate de obicei cu psoriasisul, o boale inflamatorie care produce pete rosii pe intreg corpul. 

nghii fragile, subtiri sau exfoliate - Ai putea avea probleme cu tiroida. 

Dungi albe - Linii albe orizonate care traverseaza intreaga unghie si care apar pe cel putin una pot indica boli ale rinichilor, anormalitati ale ficatului sau o lipsa de proteine sau alti nutrienti. 

Unghiile albastre - Inseamna ca nu ajunge indeajuns de mult oxigen catre unghiile tale. Acest lucru ar putea fi cauzat de problema vasculara sau respiratorie numita Boala Raynaud, o conditie rara a vaselor de sange. 

loading...
Share Google+ Pinterest