Adevarul stiintific din spatele celor mai mari mituri despre sex - Adevarat sau fals?

loading...

Discutiile cu prietenii, orele de educatie sexuala de la scoala, programele TV si internetul sunt surse bune de informare atunci cand vine vorba despre sex.

Avem o multime de informatii, insa unele sunt complet gresite. De fapt, oamenii cred tot felul de lucruri despre amor care nu sunt adevarate. Iata care sunt cele mai populare mituri despre sex si ce sta de fapt in spatele lor.

Sexul te ajuta sa slabesti

Nu este in totalitate adevarat. Daca faci sex foarte des si foarte rapid, cu multa putere, ai putea observa totusi niste schimbari. Sexul este considerat a fi o activitate fizica de intensitate moderata. Poti arde intre 25 si 125 de calorii in timpul unei partide.

Picioare mari - penis mare

Nu exista nicio legatura clara intre lungimea penisului si marimea picioarelor. Insa exista o conexiune: o gena numita Hox joaca un rol important in dezvoltarea degetelor de la picioare si a penisului, precum si in dezvoltarea penisului si a clitorisului. Un studiu realizat pe 63 de barbati din Canada a gasit o legatura slaba intre cele doua dimensiuni. 

Sexul nu este recomandat cardiacilor

Sansele sa faci un atac de cord in timpul unei partide de sex sunt de mici. Un studiu numit Framingham Heart Study spune ca barbatii care nu au diabet si care nu fumeaza au o sansa de una la un milion sa faca un atac de cord in timpul sexului. 

Anticonceptionalele ingrasa

Aproape toate medicamentele au efecte adverse. Dar anticonceptionalele nu cauzeaza crestere in greutate. Nu a fost insa asa de la inceput. Primele pastile contineau cantitati mari de estrogen si progestin care putea da o senzatie de foame permanenta.

loading...
Share Google+ Pinterest