Ce nu stiai despre infidelitate

loading...

Te-a inselat? Degeaba l-ai iertat, ca s-ar putea s-o mai faca o data.  Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Chicago (SUA), 22% din barbatii insurati si 15% din femeile maritate insala cel putin o data in timpul casniciei.
  
Infidelitatea poate fi mostenita genetic


Femeile care au o anumita mutatie a genei receptoare responsabile de secretia de vasopresina, hormon sintetizat in hipotalamus, sunt mai predispuse sa insele decat cele care nu prezinta aceasta mutatie, se arata intr-un studiu publicat in revista de specialitate “Evolution and Human Behavior”. Hormonul vasopresina influenteaza nivelul de incredere si de empatie manifestat de om, jucand un rol important in legarea si mentinerea relatiilor interpersonale, dar in motivatia sexuala a fiecaruia.

Infidelitatea nu este principala cauza de divort

O alta cercetare stiintifica arata ca, statistic, inselatul nu este principala cauza de divort. Cele mai frecvente cauze de divort sunt “comportament nepotrivit”, criza de varsta mijlocie si, bineinteles, abuzul emotional si/sau fizic.

Femeile cred ca barbatii cu voci mai groase sunt mai predispusi la inselat

O alta cercetare publicata in revista de specialitate “Behavioral Ecology” arata ca exista o preconceptie in randul femeilor: barbatii cu voci mai groase sunt mai predispusi sa insele.

loading...
Share Google+ Pinterest