5 alimente care iti strica dieta! Sunt sanatoase, dar ingrasa foarte rau

Sunt alimente recomandate in dieta, insa nutritionistii spun ca fac mai mult rau in cura de slabire. Consumate in exces, alimentele de mai jos vor transforma cura de slabire in una de ingrasare.

 

 

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra, cu continut ridicat de cacao, contine polifenoli - compusi care ajuta la scaderea presiunii arteriale si mentine vasele de sange dilatate. Insa inainte de a o adauga in dieta ta ia in calcul ca aceasta contine grasimi saturate si zahar.

Oleaginoase: nuci, alune, caju, migdale etc

Oleaginoasele sunt pline de grasimi benefice inimii. Insa adesea alunele, migdalele sau fisticul sunt consumate alaturi de cateva beri, iar atunci devin adevarate bombe calorice.

Batoanele de cereale

Cerealele sunt foarte sanatoase si toti nutritionistii le recomanda. Insa batoanele de cereale sunt pline de zahar si au multe calorii. Incearca sa nu iti faci un obicei din a le consuma zilnic, ca gustare intre mese.

Avocado

Sunt nutritionisti care recomanda avocado pentru curele de slabire, insa altii il interzic cu desavarsire. 100 de grame de avocado au 160 de calorii. Nu pare mult, in comparatie cu ciocolata, oleaginoasele sau cerealele, insa daca il consumam pe paine deja aportul caloric creste.

Fructele uscate

Intr-adevar, sunt pline de antioxidanti si vitamine si sunt o sursa de energie. Insa adesea fructele uscate sunt pline de zahar.

 

loading...
Share Google+ Pinterest