Aceasta reteta de bezea este perfecta pentru orice perioada a anului, asa ca iti recomandam sa o prepari in orice moment ti-e pofta de ceva dulce!
Bezea cu crema de clemetine! Perfecta pentru orice moment al zilei
Ingrediente
Pentru mereng
4 abusuri de ou
225g zahar
Pentru crema de clementine
500ml de smantana
3 linguri de zahar pudra
2 clementine, coaja si csuc
1 lingurita de piure de vanilie
Pentru topping
4 clementine, taiate
Jumatate de ananas, taiat
4 fructul pasiunii, doar pulpa
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 140 de grade. Bate albusurile de ou pana cand sunt tari, apoi adauga zaharul, cate o lingura, pana cand ai incorporat totul.
2. Pune amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si fa o gaura in mijloc pentru topping. Coace timp de o ora. Apoi opreste cuptorul si mai lasa merengul sa se raceasca in cuptor sau cel putin patru ore. Cand s-a racit, pune pe o farfurie.
3. Pentru crema de clementine, amesteca smantana ca zaharul pudra, sucul si coaja de clementine si piureul de vanilie. Adauga amestecul pe mereng si decoreaza cu clementine, ananas si fructul pasiunii.