Bezea cu crema de clemetine! Perfecta pentru orice moment al zilei

Aceasta reteta de bezea este perfecta pentru orice perioada a anului, asa ca iti recomandam sa o prepari in orice moment ti-e pofta de ceva dulce!

Ingrediente 

Pentru mereng

4 abusuri de ou
225g zahar

Pentru crema de clementine

500ml de smantana 
3 linguri de zahar pudra
2 clementine, coaja si csuc

1 lingurita de piure de vanilie

Pentru topping

4 clementine, taiate
Jumatate de ananas, taiat
4 fructul pasiunii, doar pulpa

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 140 de grade. Bate albusurile de ou pana cand sunt tari, apoi adauga zaharul, cate o lingura, pana cand ai incorporat totul.

2. Pune amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si fa o gaura in mijloc pentru topping. Coace timp de o ora. Apoi opreste cuptorul si mai lasa merengul sa se raceasca in cuptor sau cel putin patru ore. Cand s-a racit, pune pe o farfurie.

3. Pentru crema de clementine, amesteca smantana ca zaharul pudra, sucul si coaja de clementine si piureul de vanilie. Adauga amestecul pe mereng si decoreaza cu clementine, ananas si fructul pasiunii.

loading...
Share Google+ Pinterest