Bujorul, leacul bun la toate. Ce afectiuni pot fi vindecate cu ajutorul lui

Bujorul este o planta bogata in minerale, vitamina C, flavonoizi si tanin si poate fi folosit ca remediu natural pentru o multime de afectiuni. 
 

 

De ajutor impotriva migrenelor

Tinctura de bujor este recomandată celor care suferă din cauza migrenelor, dar și persoanelor care au oboseală cronică. Pui 20 de picături în jumătate de pahar cu apă, înainte de masă, până la ameliorarea simptomelor. Tinctura se obține din rădăcină. Mărunțești 40 de grame de rădăcină, apoi torni alcool de 70 de grade și lași la macerat, timp de 14 zile, la un loc întunceat și răcoros.

Calmeaza durerile de stomac

Decoctul de bujor poate fi de ajutor celor care suferă de gastrită, de ulcer, cât și de indigestie. Peste o linguriță de petale de bujor mărunțite, pui 250 de ml de apă. Bei câte o cană, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de prânz și de cină. Tratamentul trebuie ținut 14 zile.

Te scapa de durerile menstruale

Femeile care suferă de crampe menstruale pot apela la ceaiul de flori de bujor, care are un efect calmant. Peste o lingură de flori uscate, torni 250 de ml de apă fierbinte și lași la infuzat timp de 20 de minute. Remediul este eficient și pentru persoanele care suferă de infecții ale căilor respiratorii

loading...
Share Google+ Pinterest