Cele mai frecvente greseli pe care le faci cand iti speli parul. Asa il ingrijesti corect

Atunci cand parul tau incepe sa fie lipsit de volum, prea gras sau uscat, ai tendinta sa te gandesti ca probabil de vina poate fi samponul pe care il folosesti, produsele de styling, schimbarile de temperatura sau factorii de mediu. Dar aceste probleme pot aparea si datorita unor greseli pe care le faci atunci cand iti speli parul. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile atunci cand se spala pe cap.

 

1. Nu iti uzi parul indeajuns

De multe ori, atunci cand faci dus si te grabesti, ai tendinta sa indrepti dusul spre par doar cateva secunde, iar apoi sa incepi deja sa il samponezi. Pentru a avea siguranta ca produsele de ingrijire a parului isi fac efectul, stilistii recomanda ca parul sa stea sub jetul de apa timp de 3 minute cel putin, pentru ca fiecare fir de par sa fie complet hidratat si pregatit pentru actiunea samponului si a balsamului.

2. Repeti inutil samponarea

In cazul celor mai multe sampoane, o singura aplicare este de ajuns. Regula conform careia trebuie sa iti samponezi parul, sa te clatesti si apoi sa repeti operatiunea este un mit. Acestea erau valabile in anii `50, atunci cand femeile isi spalau parul o singura data pe saptamana, sau chiar mai rar, iar formulele sampoanelor nu erau atat de evoluate ca cele de astazi.

3. Nu iti clatesti parul indeajuns

La fel ca in cazul primei greseli, timpul este un factor important. Nu te clati in graba, ci pastreaza jetul de apa pe par pentru cateva minute, asigurandu-te ca ai acoperit toata suprafata.  

 

loading...
Share Google+ Pinterest