Aceasta dieta dureaza 13 zile si, desi este dificil de urmat, este eficienta. La sfarsitul dietei se poate reveni la alimentatia normala, fara sa mai ai grija kilogramelor in plus cel putin doi ani. Daca respecti dieta pas cu pas, poti sa pierzi toata grasimea acumulata in tesuturi. Acest regim alimentar trebuie urmat exact 13 zile.
Dieta daneza: slabesti 9 kg in 13 zile
Ce reguli trebuie sa urmezi
• Orice produs consumat pe langa alimentele permise in dieta (o bomboana, o guma de mestecat, un biscuite, un pahar de bere sau de vin) impune oprirea imediata a dietei. Poti reincepe dieta din nou numai dupa sase luni. In cazul in care nu poti sa tii acest regim alimentar mai mult de 6 zile, reincepe-o dupa trei luni.
Dieta cu alimente crude
• Daca ti se face foame, bea apa, cel putin 2 l/zi.
• Ai grija ca salata sa fie mereu proaspata.
• Codul poate fi inlocuit cu pastrav sau calcan.
• Cafeaua nu poate fi inlocuita cu ceai sau invers.
• Iaurtul natural este cel nepasteurizat, fara indulcitori sau fructe.
Exemplu de meniu
ZIUA 1:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar
Pranz: 2 oua fierte tari, 400 g spanac gatit la aburi, 1 rosie
Cina: 200 g friptura de vita, 1 salata verde cu suc de lamaie si ulei
ZIUA 2:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar
Pranz: 250 g sunca, 1 iaurt natural
Cina: 200 g friptura de vita, 1 salata verde cu suc de lamaie si ulei
ZIUA 3:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar, 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, 1 felie de sunca, 1 salata verde
Cina: telina fiarta, 1 rosie, 1 fruct proaspat (mar, para, portocala)
ZIUA 4:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu1 cub de zahar,1 felie de paine prajita
Pranz: 200 ml suc de portocale, 1 iaurt natural
Cina: 1 ou fiert tare, 1 morcov fiert, 250 g de branza de vaca
ZIUA 5:
Mic dejun: 1 morcov dat prin razatoare
Pranz: 200 g cod fiert cu suc de lamaie si cu 1 lingura cu unt
Cina: 200 g friptura de vita cu 1 telina data prin razatoare
ZIUA 6:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar, 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, 1 morcov dat prin razatoare
Cina: 1/2 piept de pui,1 salata verde cu suc de lamaie si ulei
ZIUA 7:
Mic dejun: 1 ceasca de ceai neindulcit
Pranz: nimic (consuma cat mai multa apa!)
Cina: 200 g friptura de carne de miel, 1 mar
Ziua 8:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar
Pranz: 2 oua fierte tari, 400 g spanac gatit la aburi, 1 rosie
Cina: 200 g friptura de vita, 1 salata verde cu suc de lamaie si ulei
Ziua 9:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar
Pranz: 250 g sunca, 1 iaurt natural
Cina: 250 g friptura de vita, 1 salata cu ulei si zeama de lamaie
Ziua 10:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar, 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari,1 felie de sunca, 1 salata verde
Cina: 1 telina fiarta, 1 rosie, 1 fruct proaspat (mar, para, portocala)
ZIUA 11:
Mic dejun: 1 ceasca de cafea cu 1 cub de zahar, 1 felie de paine prajita
Pranz: 200 ml suc de portocale, 1 iaurt natural
Cina: 1 ou fiert tare, 1 morcov dat prin razatoare, 250 g de branza de vaca
Ziua 12:
Mic dejun: 1 morcov mare
Pranz: 200 g cod fiert cu suc de lamaie si cu 1 lingura cu unt
Cina: 250 g friptura de vita, 1 telina data prin razatoare
Ziua 13:
Mic dejun: ceasca de cafea cu 1 cub de zahar, 1 felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, 1 morcov dat prin razatoare
Cina: 250 g piept de pui la gratar,1 salata verde cu suc de lamaie si ulei