Metoda de slabire sau de mentinere a greutatii dupa 40 de ani, fara infometare

Despre cum trebuie sa arate femeia “ideala” sau barbatul “ideal”, din punct de vedere al aspectului fizic s-a scris mult. Traim prin comparatia cu cei mai frumosi , cei mai bogati, cei “alesi”.Noi, femeile, urmam diete restrictive pentru a arata bine si a fi in forma, traim zilnic frustrarea de a nu avea rezultatele dorite. Ne supunem organismul unui stres suplimentar prin metode-minune, ignorand faptul ca adoptarea unui anumit tip de regim se poate face fara riscuri majore, pana in 40 de ani, dupa aceasta varsta prudenta trebuie sa fie regula.

Iata cateva reguli de respectat pentru femeile cu varsta peste 40 de ani (si nu numai) pentru a-si mentine sanatatea si silueta:

1. Excludeti produsele rafinate: zaharul, faina, sarea extrafina, margarina, uleiul rafinat. Consumati produse integrale, cat mai aproape de starea naturala.

2. Renuntati la consumul alimentelor aditivate cu E-uri, semi-preparate sau procesate.

3. Consumati alimente “permise”: cereale inregrale, fructe, legume, zarzavaturi, ciuperci, miere. Daca nu doriti sa renuntati la produsele de origine animala, acestea pot fi consumate astfel: lactate fermentate ( iaurt, kefir, lapte batut), urda (este facuta din zer); oua – maxim trei pe saptamana; carne (1-2 mese pe saptamana). Evitati mezelurile, care contin nitriti. Evitati consumul de soia.

4. Alimentele consumate sa fie, atat cat se poate, bio sau traditionale, sa provina din locul in care v-ati nascut sau traiti.

5. Ideal ar fi sa aveti doua mese pe zi: prima intre orele 10-11 si a doua intre orele 18-19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbtie, metabolizare si eliminare.

6. Dimineata,pe stomacul gol, beti cel putin 500 ml de apa calduta  (in functie de programul zilnic) si ajungeti cu consumul de apa pana la minim 30 ml pe kilogram corp.

Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest