Obiceiurile alimentare care le ajuta pe femeile din Japonia sa nu se ingrase

Femeile din Japonia sunt considerate a fi printre cele mai frumoase si elegante din lume. La 30 de ani arata ca la 18 ani si traiesc vieti lungi si sanatoase. Iata care sunt secretele lor.

1. O dieta bogata si echilibrata - Prefera pestele, algele de mare, legumele, soia, orezul, fructele si ceaiul verde. De obicei, consuma alimente de sezon. Iarna mananca peste, carne, bauturi fierbinti si supe, in timp ce vara aleg supe reci, fructe de mare, ramen rece si salate.

2. Metoda de gatire - Japonezii prepara alimentele la abur, la gratar sau la cuptor, fie prin prajire intr-i tigaie speciala cu foarte putin ulei. 

3. Cultura mancarii - Mesele reprezinta ritualuri in Japonia. Se mananca incet, bucata cu bucata, iar farfuriile si tacamurile sunt mici. Pastreaza gustul si aspectul natural al mancarurilor si foarte rar le decoreaza. Fiecare fel de mancare sta intr-o farfurie separata si nicio farfurie nu este plina.

4. Orez in loc de paine - Este gatit fara sare sau unt. 

5. Micul dejun este masa principala a zilei - Este cea mai substantiala masa in Japonia si include peste, orez, omleta, supa miso,un fel de mancare cu soia, legume, alge si ceai.

6. Nu prea consuma desert - Nu exista torturi si creme. Au inghetata facuta din orez iar deserturile sunt sarace in grasimi, sarace in zahar si deloc gustoase.

loading...
Share Google+ Pinterest