Ciorba de linte este nelipsita din bucataria turceasca. Insa de ceva timp din ce in ce mai multi romani o prefera chiar facuta in casa.
Secretul pentru cea mai buna ciorba de linte!
Lintea este o sursa foarte buna de proteine si este recomandata pentru toti vegetarienii. Iata mai jos o reteta spectaculoasa de la hranatate.ro.
Ingrediente
1 cana de linte verde spalata bine
3 cani de apa
1 foaie de dafin
3 linguri ulei de masline
2 tulpini de telina apio, tocate
2 morcovi, taiati cubulete
2 cepe tocate marunt
2 dovlecei, taiati cuburi
400 ml suc de rosii natural sau 1 conserva de rosii cuburi
5 cani de supa de legume sau apa
3 catei de usturoi
1 lingurita de chimion
2 ardei iuti mici, uscati, chili
1/2 de lingurita de turmeric
1 legatura de patrunjel
sare si piper, dupa gust
1/2 de lamaie
Mod de preparare
Lintea se spala foarte bine si se pune la fiert intr-o oala, alaturi de cele 3 cani de apa si foaia de dafin
Dupa ce apa incepe sa fiarba, se reduce focul si se lasa la fiert timp de 20 minute
Intr-o oala separat se pun la calit, in apa, tulpinile de telina, morcovii si ceapa
Dupa 10 minute, se adauga dovleceii, sucul de rosii si lintea scursa de apa
Se lasa 5 minute si se toarna si supa de legume (sau apa)
Se lasa sa fiarba timp de 20-30 minute, cat sa se inmoaie legumele
Se condimenteaza cu usturoi, ardeii iuti, chimionul, sare si piper
Se toaca patrunjelul marunt si se adauga in ciorba
Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine
Se stinge focul, se acopera oala si se lasa sa infuzeze aromele
Se serveste cu lamaie stoarsa deasupra. Pentru a pregati cea mai buna ciorba de linte, adaugati la sfarsit putin acid: suc de lamaie! Acesta este marele secret!