Semne ale lipsei de vitamine care iti apar pe fata. Atentie mare la ele

Daca vrei sa afli ce deficiente de vitamine ai, trebuie sa iti faci analize de sange. Insa aceste deficiente se pot citi si pe chipul tau. Iata ce semne sa urmaresti.

1. Ten palid - Ai lipsa de vitamina B12 daca esti din ce in ce mai palida. Un alt simptom este ca limba ta devine foarte neteda. In plus, incepi sa fii obosita si sa ai probleme cu memoria.

2. Calitate proasta a parului - Ai putea o deficienta de vitamina B7 (biotina). Parul tau este uscat, fragil si plin de matreata. Deficienta ar putea fi o cauza a consumului de antibiotice.

3. Ochi pufosi - Ai putea avea deficienta de iod. Aceasta vine la pachet cu picioare umflate, piele uscata, crestere in greutate si unghii frgile. Consuma mai multa sare.

4. Buze palide - Ai putea avea lipsa de fier daca si gingiile sunt la fel. Daca simti nevoia sa mananci gheata, lipici sau pamant, inseamna ca ai nevoie urgenta de fier.

5. Gingii inflamate si care sangereaza - Ai o deficienta de vitamina C. Si dintii tai ar putea avea de suferit, alaturi de muschii care devin durerosi. 
 

loading...
Share Google+ Pinterest