Top 7 motive pentru care trebuie sa mananci un avocado in fiecare zi!

Avocado este un fruct excelent, cu cel mai mare continut de proteine din toate fructele. Contine fibre, potasiu, vitamina K, vitamina E, vitamina C, vitamina B, acid folic. 

Avocado are proprietatea de ajuta corpul sa absoarba mai multi nutrienti solubili in grasime din alte alimente, atunci cand este consumat impreuna cu acestea. Iata de ce trebuie sa mananci un avocado pe zi.

1. Previne diabetul - Regleaza nivelul de zahar din sange. Chiar daca iti vei creste aportul caloric, riscul de diabet va fi mai mic.

2. Reduce inflamatiile - Inflamatia cronica este responsabila de astm, alergii, artrita, boli de inima, cancer si boala Alzheimer. Avocado contine acid oleic, o grasime monosaturata care scade inflamatiile.

3. Iti ajuta parul si unghiile - Contine vitamina E, excelenta pentru par si unghii. Un fruct contine 20% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E. In plus, lupta cu semnele imbatranirii.

4. Intareste oasele - Contine vitamina L, cupru si folati, nutrienti esentiali pentru sanatatea oaselor.

5. Imbunatateste digestia - Fibere sunt o parte importanta a unei diete echilibrate.

6. Stimuleaza functiile creierului - Cuprul stimuleaza creierul. Un avocado contine 20% din cantitatea zilnica recomandata.

7. Imbunatateste imunitatea si creste energia - Avocado este o sursa buna de vitamine B, care lupta cu bolile si infectia. In plus, vitaminele C si E stimuleaza sistemul imunitar.

loading...
Share Google+ Pinterest