Uita de regula celor trei mese pe zi. Cand ar trebui sa mananci ca sa nu te ingrasi

 

Regula celor trei mese pe zi, luate la ore regulate, nu este buna pentru toata lumea, spun unii specialisti in nutritie.

Potrivit lor, nu ar trebui sa tii cont de ora la care mananci, ci de semnalele pe care stomacul tau ti le da. Daca-ti este foame la o alta ora decat cea la care lumea ia, de obicei, pranzul sau cina, mananca fara sa eziti.

Desi oamenii sunt obisnuiti sa aiba mereu un program, chiar si atunci cand nu-l respecta, in ceea ce priveste alimentatia, este posibil sa fie mai indicat pentru sanatate sa mananci atunci cand iti este cu adevarat foame, nu atunci care “ar trebui” sa iei pranzul/cina sau cand “ar trebui” sa mananci ceva.

Micul dejun, spre exemplu, este cunoscut ca masa din zi care ajuta cel mai mult la scaderea in greutate, insa, in realitate, micul dejun a aparut in baza unor ritualuri vechi, unor conveniente, atrage atentia Abigail Carroll, autoarea lucrarii “Three Squares: The Invention of the American Meal”, citata de National Review.

Obiceiurile alimentare ale unei persoane sunt un bun indicator al sanatatii acesteia. Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell (SUA) atrag atentia ca nu este indicat sa lasi organismul fara hrana mai mult de trei-patru ore.

loading...
Share Google+ Pinterest