Trucuri sanatoase care iti transforma cafeaua intr-un desert delicios

Cafeaua este nelipsita dimineata, insa stim ca iti place foarte mult varianta cu arome si indulcitori. In loc sa o cumperi de la cafenele, incearca sa ti-o prepari acasa.

Cafeaua cu arome din comert contine arome artificiale si ingrediente secrete, astfel incat nu stii exact ce bei. In plus, un pahar mediu de cafea cu sirop si arome cumparata de la cafenelele celebre poate contine chiar si 19 grame de zahar. 

Din fericire, poti sa-ti prepari propria cafea dulce si aromata la tine acasa.

Scortisoara - Adauga scortisoara in cafeaua macinata intr-o proportie de 2 lingurite de scortisoara la un sfert de cana de cafea macinata. Apoi prepara ca de obicei.

Ciocolata - Alege un patratel de ciocolata cu continut de 72% minimum de cacao sau doua lingurite de chipsuri de ciocolata pe fundul canii, apoi adauga cafeaua fierbinte. Amesteca bine ca sa o topesti. 

Vanilie - Extractul de vanilie este sarac in calorii. Poti sa-ti adaugi la orice fel de mancare. Daca faci o cafea, adauga o jumatate de lingurita dupa ce cafeaua e gata. 

Portocala - Foloseste o lingurita de suc proaspat de portocale la jumatate de cana de cafea macinata, apoi pregateste ca de obicei. Pentru o singura cana, adauga o felie de coaja de portocala in cana si lasa la infuzat doua minute.

loading...
Share Google+ Pinterest