Aceasta este bautura care face miracole pentru organism. Te ajuta sa slabesti si scade riscul de cancer


Fie ca iti place sa o savurezi calda, rece, neagra, cu zahar sau cu lapte, trebuie sa stii ca aceasta bautura are beneficii nebanuite pentru starea ta de sanatate.

O singura cana de cafea tine la distanta depresia si a fost relationata cu un risc mai mic de cancer de piele si o fertilitate crescuta. Iata de ce sa o consumi zilnic.

1. Cafeaua tine la distanta depresia - Un studiu realizat de Harvard School of Public Health a descoperit ca femeile care beau regulat cafea au un risc cu 20% mai mic de a avea depresie, comparativ cu cele care nu beau cafea. 

2. Cafeaua te ajuta sa ai o greutate normala - daca bei un espresso sau un cappuccino dupa masa obtii ceva mai mult decat o portie de relaxare. "Atunci cand bei cafea dupa o masa, corpul tau va procesa mai incet mancarea pe care o consumi", spune cercetatoru Chris Kilham. De asemenea, cafeaua creste ratele metabolice.

3. Cafeaua poate stimula fertilitatea la barbati - "Studiile au arata ca un consum de cafeina are un efect pozitiv asupra motilitatii spermatozoizilor, crescandu-ti astfel sansele de a ramane insarcinata", spune medicul John Wilcox. Un studiu realizat la Universitatea din Sao Paolo demonstreaza ca motilitatea spermei era cu mult mai mare in cazul bautorilor de cafea, comparativ cu cea a celor care nu consumau deloc cagfea.

4. Cafeaua poate reduce riscul de cancer de piele - Un nou studiu realizat de Brigham and Women's Hospital a descoperit ca femeile care beau mai mult de trei cani de cafea pe zi au un risc cu 20% mai mic sa dezvolte celule de carcinom. De asemenea, barbatii au avut un risc cu 9% mai mic. 

loading...
Share Google+ Pinterest