Atentie mare! Nu reincalzi niciodata aceste alimente! Te pot otravi!

Trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti ramane mancare de pe o zi pe alta, in special daca iti place sa o reincalzesti pentru a doua oara.

Unele alimente sunt la fel de sanatoase prin reincalzire, insa unele pot cauza probleme grave in organism. Evita sa le incalzesti din nou.

1. Ciuperci - Acestea trebuie consumate imediat dupa ce au fost preparate, sau mancate reci a doua zi. Daca le reincalzesti, risti sa faci boli digestive si de inima.

2. Oua - Evita sa reincalzesti ouale fierte. Pot fi letale pentru organism.

3. Cartofi - Consuma-i prospeti sau reci, a doua zi. Incalzirea lor poate duce la intoxicatii.

4. Pui - Daca este reincalzit, poate cauza grave probleme digestive din cauza proteinelor care se modifica. Ar trebui sa o consumi rece.

5. Spanacul - Atunci cand reincalzesti spanacul, nitratii continuti de mancare se transforma in nitriti. Acestia au efect cancerigen.

6. Telina - Contine nitrati care se transforma in nitriti la reincalzire. Daca o folosesti in supa, scoate-o dupa ce ai gatit. 

7. Sfecla - Contine nitriti in cantitati mari daca este reincalzita.

loading...
Share Google+ Pinterest