Trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti ramane mancare de pe o zi pe alta, in special daca iti place sa o reincalzesti pentru a doua oara.
Atentie mare! Nu reincalzi niciodata aceste alimente! Te pot otravi!
Unele alimente sunt la fel de sanatoase prin reincalzire, insa unele pot cauza probleme grave in organism. Evita sa le incalzesti din nou.
1. Ciuperci - Acestea trebuie consumate imediat dupa ce au fost preparate, sau mancate reci a doua zi. Daca le reincalzesti, risti sa faci boli digestive si de inima.
2. Oua - Evita sa reincalzesti ouale fierte. Pot fi letale pentru organism.
3. Cartofi - Consuma-i prospeti sau reci, a doua zi. Incalzirea lor poate duce la intoxicatii.
4. Pui - Daca este reincalzit, poate cauza grave probleme digestive din cauza proteinelor care se modifica. Ar trebui sa o consumi rece.
5. Spanacul - Atunci cand reincalzesti spanacul, nitratii continuti de mancare se transforma in nitriti. Acestia au efect cancerigen.
6. Telina - Contine nitrati care se transforma in nitriti la reincalzire. Daca o folosesti in supa, scoate-o dupa ce ai gatit.
7. Sfecla - Contine nitriti in cantitati mari daca este reincalzita.