Bolile teribile pe care le provoaca lipsa somnului. Sigur nu stiai ca asa ceva este posibil

Somnul este foarte important pentru starea noastra generala de sanatate, fizica si psihica. Este modul corpului de a se reincarca dupa o zi lunga si stresanta.


In timpul somnului, in corp au loc milioane de procese, ajutand creierul sa stocheze date importante in memorie, in timp ce celulele repara si regenereaza tesuturile. 

Atunci cand nu dormi, toate aceste functii nu mai au loc. Studiile arata ca lipsa somnului poate cauza probleme de sanatate serioase si care pot duce si la moarte. Iata despre ce este vorba.

1. Boli de inima - Legatura dintre bolile de inima si lipsa somnului a fost sugerata intr-un studiu recent. Doua treimi din persoanele participante la studiu care au suferit atacuri de cord aveau si probleme cu somnul.

2. Colita ulcerativa - Aceasta este o boala inflamatorie a sistemului digestiv manifestata prin ulceratii la nivelul tractului digestiv. Poate duce chiar si la boala Crohn. Mai putin de sase ore de somn si mai mult de noua ore de somn cresc riscul de a face boala.

3. Obezitate si diabet - Lipsa somnului duce la acumularea de acizi grasi in sange care afecteaza abilitatea insulinei de a regla nivelul de zahar din sange. 

4. Boala Alzheimer - Lipsa somnului duce la aparitia bolii si chiar la accelerarea progresului sau. Studiul sustine importanta somnului pentru creier de a scapa de resturile "cerebrale" care se acumuleaza si duc la dementa.

5. Suicid - Un studiu din 2014 a aratat o relatie intre incidenta ridicata de suicid la adulti si lipsa somnului, indiferent de istoricul depresiilor.

loading...
Share Google+ Pinterest