Cauzele ciudate ale retentiei de apa. Sigur nu le stiai

Edemul, cunoscut si sub numele de retentie de apa, este o acumulare de fluide in cavitati, tesuturi si sistemul circulator. Poate duce la umflaturi ale picioarelor, gleznelor, picioarelor si mainilor. Acestea apar la femei inainte de sarcina sau in timpul sarcinii.

Edemul poate aparea si la persoanele care nu fac sport, persoanele imobilizate la pat, persoanele care zboara des si persoanele care iau medicamente.

Chiar daca cele mai multe cauze ale edemului nu ameninta viata, pot fi simptome ale unor boli grave, precum boli de inima sau boli de rinichi. Iata care sunt cauzele.

1. Consum excesiv de sare - Corpul tau poate intra in modul de "strangere a rezervelor" si va incepe sa retina apa. Astfel, celulele se pot mari de pana la 20 de ori. 

2. Deficienta de magneziu - Din cauza ca lipsa de magneziu provoaca disfunctii in corp, corpul incepe sa inmagazineze apa. Poti scapa de problema consumand fructe uscate, ciocolata neagra, iaurt, mazare, spanac.

3. Deficienta de vitamina B6 - Este responsabila de echilibrul apaei in corp, asa ca lipsa sa duce la edem. Consuma mai multa carne de vita, curcan, ton, cartofi cu coaja, banane, fructe uscate, fistic si seminte de floarea soarelui.

4. Deficienta de potasiu - Acesta este un mineral responsabil de functionarea organelor, tesuturilor si celulelor din corp. Nivelul de potasiu poate scadea din cauza sarii, ducand la retentie de apa. Consuma pepene si banane.

5. Deshidratare - Daca nu bei indeajuns de multa apa, corpul intra in modul de supravietuire si incepe sa retina apa. 

6. Consum excesiv de alimente procesate - Acestea sunt bogate in zahar, sare si aditivi artificiali care suprasolicita rinichii si ficatul. 

loading...
Share Google+ Pinterest