Cele sapte alimente puternice care elimina inflamatiile de piele, creier si articulatii

Exista mai multi factori care pot duce la inflamatiile din corp. Inflamatia cronica afecteaza tesuturile si organele si le "rapeste" nutrientii.

Daca dieta ta este bogata in alimente inflamatorii, acestea nu vor permite corpului tau sa se vindece. Stai departe de alimente bogate in amidon, zahar, grasimi trans, carne procesata, grasimi hidrogenate. 

Cartofii, rosii, chili si vinetele pot cauza inflamatie cronica din cauza prezentei solaninei, un alcaloid care cauzeaza dureri articulare. 

Pentru a evita inflamatiile si pentru a lupta cu ele, alege sa consumi multe legume, in special lamai. Renunta la cafea, sucuri de fructe, zahar si alcool, carne, lactate, cereale si fructe. 

Alege, in schimb, aceste alimente:

1. Piper - Contine o componenta numita capsaicina care inhiba enzima relationata cu artrita si alte tipuri de boli inflamatorii.

2. Mere si ceapa - Ambele ingrediente contin quercitina, un inhibitor histaminic natural care ajuta corpul sa lupte cu alergiile din mediu care cauzeaza inflamatii.

3. Ananas - Contine bromelaina, o componenta care lupta cu inflamatiile si durerile din corp.

4. Legume cu frunze verzi - Contin acid alfa-linoleic cu proprietati puternic anti-inflamatorii.

5. Nuci, semine si seminte de in - Aceste ingrediente sunt bogate in acizi grasi omega-3.

6. Somon, ton si sardine - Sunt tipuri de peste bogate in omega-3 care reduce productia de componente pro-inflamatorii in corp.

7. Ulei de masline extra-virgin - Contine acid oleice si acizi grasi care ajuta acizii grasi omega-3 sa-si faca treaba. 

loading...
Share Google+ Pinterest