Acest desert este simplu de facut, din ingrediente ieftine. Se prepara rapid si cu siguranta va fi vedeta mesei tale de Revelion.
Cum sa faci trandafiri din aluat pentru masa de Revelion. Reteta simpla
Ingrediente: Untura 40 g, zahar 80 g, galbenusuri 2, oua 1, faina 250 g, drojdie 25 g, sare 1/4 lingurita, rom 1 lingurita, coaja de la 1/2 lamaie, lapte 125 ml.
Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul si untul se freaca spuma. Se adauga drojdia inmuiata in lapte, faina, sarea, romul si coaja de lamaie rasa. Se framanta bine. Se taie rondele, din aluatul intins cat mai subtire, care se cresteaza pe margini in 5-6 locuri. Se aseaza rondelele unele peste altele, cate trei, in asa fel incat crestaturile sa nu se suprapuna. Se ung cu ou la mijloc si se inteapa cu o scobitoare, strangandu-se putin la mijloc. Se prajesc ca gogosile si se servesc pudrate cu zahar vanilat.