Cum sa gatesti fasolea si lintea ca sa nu iti provoace gaze!

Leguminoasele sunt delicioase si sanatoase, insa au un dezavantaj: dupa ce sunt consumate, provoaca gaze stomacale care afecteaza pe oricine. 
 

Pentru a gati corect legumnioasele, ai nevoie de apa.

Instructiuni

1. Spala fasolea in apa rece si lasa la inmuiat peste noapte in de trei ori volumul sau in apa.

2. A doua zi, scurge apa.

3. Pune fasolea intr-un vas si acopera cu apa incat sa fie cu doua degete peste fasole.

4. Adu in punctul de fierbere.

5. Lasa sa fiarba cu capacul pus si usor intredeschis.

6. Aduna spuma.

7. Adauga mai multa apa daca este necesar. Fasolea trebuie sa fie acoperita cu apa mereu in timp ce se gateste.

8. Timpul de fierbere variaza. Cele mai multe tipuri de leguminoase au nevoie de doua ore. Lintea se fierbe intre 30 de minute si o ora.

9. Leguminoasele trebuie sa fie moi cand s-au gatit. In acest stadiu poti adauga sare si alte mirodenii. Nu adauga deloc sare in timpul gatirii.

loading...
Share Google+ Pinterest