Iti place sa mananci branza? Uite cum iti afecteaza durata de viata!

Mananci branzeturi in orice forma si in orice combinatie? Avem o veste pentru tine: obiceiul tau are un impact important asupra duratei de viata. 
 

Conform unei cercetari publicate in jurnalul "Nature Medicine", branza maturata contine o substanta chimica ce reduce semnificativ riscul de boli de inima, incetineste procesul de imbatranire si creste durata de viata.

Oamenii de stiinta au realizat initial experimente pe soareci in laborator si au descoperit ca un consum regulat de branza ii ajuta sa traiasca mai mult.

Un chestionar a fost aplicat pe 800 de persoane in Italia si s-a descoperit ca cele care consumau branza in mod regulat sufereau mai putin de hipertensiune si boli de inima. Riscul de deces din cauze cardiace era cu 40% mai mic comparativ cu al celor care nu consumau brana.

Cercetatorii cred ca poliamina, sunstanta chimica din branza, ajuta celulele corpului sa scape de toxine si de partile lor deteriorate, avand un efect benefic si ajutand organismul sa intinereasca.

Poliamina din branza maturata se gaseste si in fasolea verde, porumb, soia si cereale integrale.

loading...
Share Google+ Pinterest