Medicamente si alimente pe care nu trebuie sa le combini niciodata. Trebuie sa stii neaparat asa ceva


Exista medicamente care trebuie luate cu atentie si nu trebuie combinate cu anumite alimente in perioada tratamentului. Iata despre ce este vorba.

1. Medicamente pentru astm, bronsita si boli de plamani in combinatie cu alimente si bauturi care contin cafeina - Aceste pastile stimuleaza sistemul nervos, asa ca evita cafeaua pentru a nu suferi de nervozitate si anxietate.

2. Medicamente antihipertensive (aptopril, enalapril, ramipril) si alimentr bogate in potasiu - Aceste medicamente cresc nivelul de potasiu in sange, ceea ce duce la aritmie si dispnee. Renunta la banane, cartofi, soia si spanac.

3. Medicamente pentru tratamentul si preventia atacului de inima (digoxin) si lemn dulce - Combinatia dintre cele doua poate duce la stop cardiac.

4. Alimente pentru scaderea nivelului de colesterol rau (atorvastatin, fluvastatin, lovastatin, simvastatin, rosuvastatin, pravastatin) si grapefruit - Fructul cauzeaza o crestere rapida a medicamentelor, lucru ce poate duce la supradoza. O singura tableta luata cu suc de grapefruit poate avea efectul a 20 de tablete luate cu apa.

5. Anticoagulante (warfarina) si alimente bogate in vitamina K - Renunta la merisoare, usturoi, ghimbir, piper cayenne, scortisoara, turmeric, spanac, varza, telina si broccoli.

6. Hormoni tiroidieni (levothyroxin) si soia, castane si fibre - Aceste alimente blocheaza absorbtia medicamentelor.

7. Antibiotice (tetracyclina, ciprofloxacin, penicilina) si lactate - Aceste alimente scad efcienta pastilelor.

8. Medicamente pentru dureri (ibuprofen) si bauturi carbogazoase - Acidul creste absorbtia medicamentului, ducand la cresterea concentratiei in sange. Apare riscul de toxicitate, periculos pentru rinichi.

loading...
Share Google+ Pinterest