Nu stii cum sa-ti alegi perna potrivita? Trucurile astea te ajuta imediat!

Importanta unui somn de calitate este vitala pentru starea noastra de sanatate, iar o perna confortabila are un rol urias.

Pernele care nu sunt confortabile sunt cauza principala a durerilor de gat si spate in fiecare dimineata, atunci cand te trezesti. 

Durerea de gat este asociata de foarte multe ori cu ameteli, dureri de cap, anxietate, depresie si o stare constanta de oboseala.

Conform unui studiu realizat de un producator de perne, 82% dintre persoane nu stiu cat de des ar trebui sa isi schimbe perna.

Daca perna ta este din poliester, trebuie schimbata o data la sase luni. Pernele cu spuma cu memorie rezista intre 18 si 36 de luni. 

Perna nu trebuie sa fie prea inalta si nici prea joasa. Daca este prea inalta, muschii gatului vor fi mereu intinsi si vor cauza o curbare a coloanei.

Persoanele care dorm pe o parte sunt fortati de multe ori sa ridice un picior la 90 de grade pentru a reduce durerea de spate.

Daca perna este prea subtire, nu va reusi sa sustina capul si te vei trezi cu gatul "intepenit".

Conform unui studiu, pernele de latex sunt cele mai bune, in timp cele umplute cu pene cauzeaza cea mai mare durere de gat.

loading...
Share Google+ Pinterest