Reteta delicioasa de bors de zarzavat. Faci o oala si mananci cateva zile

Aceasta reteta traditionala de bors de zarzavat se prepara rapid, din ingrediente sanatoase.

Ingrediente: Ceapa 2, morcovi 1, patrunjel 1, pastarnac 1, telina 1 felie, car­tofi 2, rosii 2, ardei 1, cateva foi de varza, sfecla 1/4, dovlecei 1, fasole verde 100 g, orez 50 g, sare, patrunjel, leustean, ulei 100 ml, bors 1 litru, apa 2 litri, smantana 200 g.

Mod de preparare: Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul si patrunjelul se rad, varza se taie fideluta, ceapa se toaca marunt, dovlecelul si cartofii se taie cuburi mici, fasolea bucati, rosiile si ardeiul felii. Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul, patrunjelul, ceapa, varza si ardeiul se calesc in ulei si se pun la fiert in 2 L de apa. Dupa ce au dat in clocot, se adauga fasolea, mazarea, cartofii, dovlecelul, orezul si rosiile. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie zarzavatul. Se sareaza, se presara patrunjel si leustean tocate marunt si apoi se adauga borsul. Se da in clocot 2-3 minute si se serveste cu smantana.

loading...
Share Google+ Pinterest