Aceasta salata ruseasca ese varianta fara carne a celebrei salate de boeuf. Reteta este simpla si se prepara din ingrediente ieftine.
Salata ruseasca dupa reteta bunicii - Trebuie sa o pui pe masa de Revelion
Ingrediente:
600 g cartofi,
150 g morcovi,
150 g fasole verde,
150 g mazare,
150 g castraveti acri,
1 mar crud,
2 oua,
1 lingurita mustar,
1 fir ceapa verde,
250 g ulei,
1/2 lamaie,
piper,
3 rosii,
2 salate verzi,
2 galbenusuri.
Mod de preparare:
Se curata morcovii, fasolea si mazarea si se fierb. Cartofii se fierb separat in coaja, se toaca apoi zarzavaturile fierte dupa ce s-au racit si se taie cuburi mici. Castravetii se taie, de asemenea, cuburi mici si marul crud la fel. Ceapa se taie marunt (facultativ). Se face o maioneza din ulei, 2 galbenusuri, sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Se amesteca cu legumele si se aseaza pe un platou garnisit cu 2 oua fierte tari taiate marunt, cu rosiile curatate si taiate felii si cu inima de salata verde.