Socant! Acesta este adevaratul motiv pentru care iti albeste parul! Sigur nu stiai asta!

Dupa ce treci de varsta de 30 de ani, ai intre 10 si 20% sanse sa iti apara fire de par alb in fiecare an. De fapt, toata lumea albeste.

Culoarea parului tau este data de pigmentul numit melatonina. Pana acum, era un mister motivul pentru care melatonina din corp scade iar parul devine gri.

O echipa internationala de cercetatori a descoperit prima gena relationata cu parul gri.

Studiul a implicat mai mult de 6000 de persoane din America Latina si a analizat mai multi factori care ar putea duce la albirea parului.

O gena care fusese relationata anterior cu parul blond la persoanele din Europa a fost relationata acum si cu parul gri, fiind responsabila de 30% dintre cazurile de albire ale participantilor. Ceilalti participanti albisera din cauza varstei, mediului si stresului.

In urma acestei descoperiri, oamenii de stiinta cred ca pot concepe un medicament care sa schimbe cantitatea de melatonina din foliculii de par si sa il schimbe intern, astfel incat atunci cand apare, sa nu isi mai modifice niciodata culoarea.

Conform altor cercetatori, se pare ca foliculii de par ar putea fi reglazi de un "ceas" care incetineste activitatea celulelor care contin melanina.

Alti factori care duc la albirea parului sunt:

- peroxidul de hidrogen
- fumatul
- stresul oxidativ
- deficienta de vitamina B12

In plus, bolile de oase, bolile de tiroida, anemia si vitligo au fost asociate cu albirea prematura a stresului. Chiar si stresul isi pune amprenta asupra culorii parului tau.

loading...
Share Google+ Pinterest