3 secrete pentru slabit pe care doar nutritionistii le cunosc

Persoanele care isi doresc sa slabeasca stiu ca exista o multime de carti despre cum sa pierzi in greutate sau fel de fel de diete care promit sa te subtieze rapid. Insa, cum stim ce dieta functioneaza cu adevarat?

 

Iata cateva secrete împartasite de nutritioniști despre cum sa slabesti!

Ai grija la carbohidrați

Eliminarea carbohidraților din alimentație poate duce la pierderea în greutate, dar numai dacă are ca rezultat un deficit global de calorii'', susține nutriționistul Georgie Fear.

Totodată, dacă elimini complet carbohidrații de pe lista alimentelor, însă continui să consumi mult ulei sau nuci, este posibil să nu pierzi în greutate, deoarece nu ai redus numărul caloriilor per ansamblu. Dimpotrivă, poți chiar acumula câteva kilograme în plus.

Nu te cantari

,,Unul dintre sfaturile mele cele mai importante este să eviți să te cântărești și să urmărești, în schimb, pantalonii ca pe un reper pentru greutatea ta'', este de părere Jessica Levinson, consilier și consultant nutriționist în cadrul Nutritioulicious.

Astfel, felul în care ne vin hainele poate spune mai mult despre greutatea noastră decât simpla cântărire. Sfat: urmărește talia pantalonilor!

Bucură-te de ceea ce mănânci

Multe persoane nu acordă nici cea mai mică atenție felului în care mănâncă. Astfel, nu vei reuși să pierzi în greutate dacă nu-ți acorzi suficient timp să iei masa și să te bucuri cu adevărat de fiecare aliment.

Cu alte cuvinte, dacă obișnuiești să mănânci în timp ce verifici e-mail-ul sau în timp ce privești la televizor, este foarte posibil să fii furat de moment și să mănânci mai mult.

În schimb, poți acorda mâncării atenția cuvenită, fiind de asemenea important să iei masa într-un cadru adecvat (la masa din bucătărie) și să mesteci bine alimentele, fără grabă.

Sursa

 

loading...
Share Google+ Pinterest