Cum sa faci cele mai gustoase fursecuri cu unt! Sigur nu ai mai mancat asa ceva!

 Usor crocante la exterior si moi in interior, aceste fursecuri sunt alegerea perfecta pentru a insoti cafeaua de dimineata. 

Sunt usor de facut, cu putine ingrediente, asa ca pot fi pregatite in weekend intr-o cantitate suficienta pentru a le avea la indemana intreaga saptamana.

Ingrediente:

250g unt premium KOLIBA
200 g zahar
1 esenta vanilie
2 plicuri zahar vanilat
2 oua
200 g faina (se ajusteaza la preparare)

50 g ciocolata maruntita

Metoda de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~10 minute la 180C.

Intr-un bol se amesteca zaharul cu ouale si untul KOLIBA pana obtinem  o crema, iar untul s-a incorporat foarte bine. Se adauga zaharul vanilat, esenta de vanilie si se amesteca treptat faina pana devine o coca consistenta ca pentru foi.
Aceasta se lasa la frigider pentru ~1 ora dupa care o scoatem si o taiem in forme rotunde de biscuiti. Presaram bucatele de ciocolata maruntita si asezam biscuitii in tava, pe o foaie de pergament.

Biscuitii se coc pentru ~35-40 minute sau pana devin rumeni.

Dupa ce au fost scosi din cuptor se lasa la racit pentru ~5 minute, dupa care pot sa fie luati de pe hartie cu o spatula de plastic si serviti.

Pofta buna!

Reteta realizata de Gabriela Simion

loading...
Share Google+ Pinterest