Acestea sunt semnele neobisnuite ale cancerului cervical. Cele mai multe femei le ignora

Cancerul cervical este cea mai periculoasa forma de cancer ginecologic. Cu toate acestea, vindecarea lui este mai usoara decat in cazul altor tipuri de cancer daca este detectat in sradii incipiente.

Cancerul cervical este cauzat, in general, de HPV, sau Virusul Papilloma Uman. Acesta se transmite prin contact sexual si vine in diferite forme, insa doar unele pot cauza cancer cervical. Unii medici sustin ca infectia poate disparea de la sine daca sistemul imunitar este puternic.

Iata care sunt semnele care ar trebui sa te trimita urgent la medic.

1. Durere sau sangerare - Celulele de cancer pot face ca peretii cervixului sa crape si sa se usuce, provocand discomfort si sangerari. 

2. Anemie - Daca obiceiurile tale alimentare nu s-au schimbat si te simti obosita, sau daca inima incepe sa-ti bata mai tare dupa o excretie normala, ai putea avea anemie.

3. Secretii vaginale neobisnuite - Atunci cand cancerul incepe sa se dezvolte in cervix, celulele peretului uterin incep sa se modifice, provocand o secretie apoasa.

4. Probleme urinare - Pe masura ce cervixul se umfla, vezica si rinichii incep sa fie presati, obstructionand trecerea urinei. Nu iti vei putea goli complet vezica. 

5. Pierdere in greutate - Cele mai multe forme de cancer scad sau chiar suprima apetitul. 

6. Durere continua in picioare, solduri sau spate - Umflarea cervixului comprima organele interne. Vasele de sange pot fi, de asemenea comprimate, facand ca sangele sa ajunga mai greu la pelvis si picioare.

loading...
Share Google+ Pinterest