Iti mai amintesti prajiturile cu branza ale bunicii? Aceasta reteta este la fel de gustoasa si se prepara foarte repede.
Cea mai gustoasa budinca de branza de vaci. Nu ai mancat ceva mai bun
Ingrediente:
Branza de vaci 300 g,
unt 100 g,
zahar 150 g,
stafide 60 g,
faina 2,5 linguri,
oua 3,
lapte 1 pahar,
telemea de oi 80 g,
coaja de lamaie,
vanilie 1 plic,
smantana 120 g,
zahar pudra.
Mod de preparare:
Se face un sos alb din 60 g unt, 2 linguri faina si lapte, apoi se amesteca cu branza de vaci stoarsa, telemeaua desarata, stafidele, coaja de lamaie rasa, vanilia, ouale si 1/2 lingura de faina. Se unge o forma cu unt si, in ea, se pune compozitia. Se da la cuptor, in bain marie, 45 de minute, la foc potrivit si, cand este gata, se mai lasa cateva minute in forma si apoi se rastoarna pe un platou. Separat, se serveste smantana si zaharul pudra.