Daca iti place pasca, aceasta reteta de pasca traditionala cu branza dulce va fi cu siguranta pe gustul tau.
Cea mai gustoasa reteta de pasca. Nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Pasti
Ingrediente pentru aluat:
300 g faina;
2 galbenusuri;
50 g zahar;
vanilie;
un praf de sare;
coaja de lamaie;
100 ml lapte;
100 g branza de vaci grasa, bine scursa de zer;
50 g unt cu minimum 80% grasime;
20 g drojdie proaspata sau 6 g drojdie uscata.
Ingrediente pentru umplutura:
1 ou;
2 albusuri;
200 g branza de vaci;
50 g smantana grasa;
30 g faina de orez sau faina alba;
un praf de sare;
vanilie;
coaja de lamaie;
50 g unt cu 80% grasime;
100 g zahar tos;
50 g stafide.
Un ou umplut pentru a unge la final
Cum se prepara aluatul
Se incalzeste putin laptele. Apoi se adauga zaharul si drojdia, apoi celalalte ingrediente (mai putin faina) si se amesteca bine.
Dupa ce ingredientele s-au amestecat, se adauga treptat faina si se framanta pentru a se omogeniza.
Aluatul se lasa la dospit intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul, aproximativ o jumatate de ora.
Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in doua (o treime pentru baza si doua treimi pentru impletitura).
Bucata mai mare se imparte in alte doua bucati si se fac niste cordoane lungi si subtiri, care se impletesc.
Partea mai mica se intinde pe masa, cu sucitorul, astfel incat sa acopere tava in care se coace pasca.
Impletitura decorativa se pune pe margine.
Se mai lasa totul 15 minute la dospit.
Cum se prepara umplutura
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Restul ingredientelor se amesteca separat.
Albusurile batute se pun usor la restul compozitiei, prin amestecare.
Cum se coace
Dupa ce ai montat pasca, nu uita sa o ungi cu unt.
Se coace 20 de minute la 180 de grade, apoi inca 10-15 minute la 150 grade.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit, fara a o scoate din forma.
Dupa ce s-a racit, se poate scoate din forma si se taie felii.