Cum faci cel mai gustos tort de clatite. Are crema fina de ciocolata

Gasesti ciocolata in trei forme in acest tort delicios de clatite: in clatite, intre clatite si peste clatite. Pentru ca nimic nu se compara cu ciocolata.

Ingrediente

Pentru tort

3 oua
170g faina
1 lingura cacao
300ml lapte
2 linguri zahar
1 cub de unt
150g crema de branza
50g crema de ciocolata
50g alune tocate

Pentru crema

75g smantana pentru frisca
100g ciocolata neagra
1 lingura de miere

Mod de preparare

Pentru clatite, bate ouale cu faina, cacao, lapte si zaharul. Topeste untul intr-o tigaie si adauga aluatul pentru a face o clatita subtire. Coace pana cand e gata. Repeta pentru 10 clatite.

Taie clatitele in cercuri mai mici folosind un cilindru. Vei obtine 4-5 clatite mici din fiecare clatita mare.

Combina crema de branza si crema de ciocolata. Pune clatitele mici una peste cealalta, cu crema intre ele si cateva alune prajite. Repeta cu toate clatitele. Pune la frigider 30 de minute.

Pentru glazura, rupe ciocolata in bucati intr-un vas. Incalzeste smantana la microunde si pune peste ciocolata. Amesteca pana cand se topeste, apoi adauga mierea.

Pune crema calda peste tort si lasa sa se scurga pe margini. Presara restul de alune.
 

loading...
Share Google+ Pinterest