O intreaga familie a murit dupa ce o tanara a facut o greseala simpla in bucatarie!

Cartofii sunt un element de baza in bucatariile din intraga lume. Sunt inclusi in retete nenumarate si ofera foarte multe beneficii pentru sanatate. 
 

Exista insa cateva cazuri in care cartofii pot fi nesanatosi si chiar mortali. Daca i-ai pastrat prea mult in bucatarie, trebuie sa ii arunci imediat. Uite de ce.

In anul 2014, o tanara de 8 ani din Rusia, Maria Chelysheva, a devenit orfana din cauza unei lazi de cartofi pe care familia ei o pastra in pivnita si care a putrezit.

Tatal sau a coborat sa ia cartofi, insa nu s-a mai intors. Mama sa a avut aceeasi soarta, la fel si fratele si bunica.

Din fericire, bunica sa chemase un vecin inainte de a merge in pivnita sa vada ce sa s-a intamplat.

Consecintele fatale au fost cauzate de solanina, substanta care se gaseste in cartofi si care ii face toxici in anumite situatii. 

Concentratia de solanina din cartofi creste atunci cand putrezesc, ducand la emisii de gaze toxice care, in acest caz, au dus la moartea familiei Mariei.

Fetita ar fi putut sa devina urmatoarea victima in momentul in care a plecat sa isi caute familie insa, din fericire, gazul se disipase, usa de la pivnita fiind lasata deschisa.

loading...
Share Google+ Pinterest