Pandispan cu fructe pentru masa de Craciun. Reteta invatata de la bunica

Aceasta reteta de prajitura se poate prepara chiar si cu o saptamana in avans. Este delicioasa.

Ingrediente

170g cirese confiate
225g stafide brune
225g stafide aurii
225g agrise confiate 
50g de coaja de citrice
1 portocala
150ml brandy
200g unt
225g zahar brun
4 oua
225g faina
1 lingurita mix de condimente pentru prajituri
jumatate de lingurita de nucsoara
50g nuci tocate
4 linguri de gem de caise
martipan pentru ornat

Mod de preparare

Pune toate fructele uscata, coaja de citrice si sucul de portocala in brandy. Lasa-le sa absoarba alcoolul peste noapte.

Unge o tava rotunda, cu diametrul de 20cm. Pune hartie de copt in doua straturi.

Preincalzeste cuptorul la 150 de grade.

Baie untul si zaharul, apoi continua sa adaugi ouale. Incorporeaza faina si mirodeniile, apoi pune fructele si nucile. Varsa mixtura in tava.

Coace timp de trei ore.

Lasa apoi tava la racit. Cand a ajuns la temperatura camerei, scoate prajitura din tava si inveleste-o in hartie de copt. O poti pastra asa cel putin o saptamana.

Atuci cand vrei sa servesti, incalzeste gemul si pune-l deasupra, alaturi de martipan.
 

loading...
Share Google+ Pinterest