Ai nevoie de doar cateva ingrediente pentru aceasta paine gustoasa.
Reteta de paine fara drojdie. Nu ai mancat nimic mai bun
Ingrediente
300g faina alba
265g faina integrala
2-3 linguri faina pentru presarat
1.5 lingurite de bicarbonat de sodiu
1.5 lingurite de sare
500ml lapte batut
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade.
Pune hartie de copt intr-o tava.
Amesteca faina, bicarbonatul si sare intr-n vas. Adauga si laptele batut si amesteca pana cand simti ca nu se mai poate amesteca.
Presara doua linguri de faina pe suprafata de lucru, pune coca si adauga inca putina faina.
Framanta de opt opri, apoi formeaza o bila din aluat.
Transfera in tava de copt si fa o cruce deasupra cu ajutorul unui cutit ascutit.
Coace timp de 20 de minute, apoi redu temperatura la 200 de grade. Mai coace inca 20 de minute.