Asta e cel mai eficient mod de dormi! Nimeni nu il incearca!

Stii deja rutina: te trezesti dimineata, lucrezi toata ziua si mergi la somn in fiecare seara. In unele seri nu reusesti sa adormi iar dimineata te trezesti deja epuizata.

Insa un nou studiu sustine ca exista o metoda mai buna de a-ti mentine energia pe parcursul zilei si sa te simti odihnita. Aceasta metoda nu a mai fost folosita de secole.

Fiecare doctor iti recomanda opt ore de somn pe noapte iar unii psihiatri sustin ca toti oamenii moderni dorm mai putin. 

In anul 1992, psihiatrul Thomar Wher a tinut un grup de persoane in intuneric timp de 14 ore, in fiecare zi, timp de o luna, in timpul unui experiment. Intunericul era o realitate inainte de inventarea electricitatii.

Participantilor la studiu le-a luat ceva timp sa isi regleze somnul, insa in a patra saptamana isi stabilisera deja un program regulat. Subiectii dormeau timp de patru ore, se trezeau pentru o ora sau doua, apoi adormeau iar inca patru ore. 

Aceasta tehnica de somn a fost folosita inca din Antichitate. Ajuta la cresterea linistii, a calului si productivitatii. 

Pentru a putea dormi in acest fel, inchide toate formele de lumina atunci cand apune soarele. Daca te trezesti intre orele 2 si 4 dimineata, mediteaza apoi incearca sa adormi din nou. Te vei trezi plina de energie.

In plus, este recomandat sa iei pauze scurte de somn pe parcursul zilei. Dormi cate o ora si renunta la cafea.

loading...
Share Google+ Pinterest