Reteta perfecta de tiramisu! Nu ai mancat nimic mai bun!

Chef-ul italian Gregorio de la Dinner In The Field recomanda aceasta reteta de tiramisu perfect, o combinatie de cacao si cafea, cu pisctoturi pufoase.

Ingrediente

2 cani espresso
7 oua
3/4 cani zahar pudra
2 cani si jumatate de mascarpone
4 linguri de rom
1 pachet de piscoturi
4 linguri de ciocolata neagra, taiata grosier
4 linguri de pudra de cacao
1 praf de sare

Mod de preparare

Prepara doua cani de cafea espresso. Lasa-l la racit si adauga romul in el. 

Separa ouale. Adauga jumatate de zahar in galbenusuri si bate bine cu un blender timp de un minut. Adauga mascarponele in amestecul de zahar si galbenus. Blendeaza timp de 4 minute, apoi pune la frigider.

Adauga cealalta jumatate de zahar, sarea si albusurile de ou intr-un vas si bate bine. Incorporeaza in amestecul de galbenusuri. 

Inmoaie piscoturile, pe rand, in amestecul de cafea, timp de o secunda.

Pune un rand de piscoturi pe fundul unei tavi, apoi adauga jumatate din amestecul de ou. Presara cacao si ciocolata. Creeza apoi inca un strat. 

Pastreaza la frigider.

loading...
Share Google+ Pinterest