Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe despre cookies.

Nu mai manca niciodata aceste alimente crude! Uite de ce!

Unele alimente au mai multe beneficii pentru sanatate atunci cand sunt gatite, decat daca le-ai manca in stare cruda. 

Iata despre ce este vorba.

1. Spanac – Gatirea lui accelereaza capacitatea corpului tau de a absorbi nutrientii din el, precum calciul, fierul, magneziul, luetina si antioxidantii. De exemplu, cantitatea de calciu se tripleaza prin gatire.

2. Kale – Datorita continutului mare de fibre, atunci cand prepari kale la abur iti scazi colesterolul.

3. Ciuperci – Gatirea lor este o optiune mai sigura. Ciupercile crude sunt greu de digerat, asa ca mai bine le gatesti.

4. Rosii – Atunci cand le gatesti, creste cantitatea de licopen care este eliberata in organism.

5. Morcovi – Contin un nivel ridicat de beta-caroten, un antioxidant pe care corpul nostru il transforma in vitamina A. Morcovii cruzi sunt dificil de digerat iar procesul de gatire le accentueaza valoarea nutritionala.

loading...
Share Google+ Pinterest